Werkplaatsen

Welkom in onze werkplaatsen

In onze werkplaatsen worden ingenomen goederen, indien nodig, gerepareerd. Wanneer er geen reparatie mogelijk is, gaan wij over tot demontage voor hergebruik. Zo gooien wij bij d’n einder bijna niets weg!
Naast repareren en demonteren worden ook producten voor de winkel gemaakt. Wij voeren ook opdrachten uit voor derden. Voorbeelden hiervan zijn de speelplaats bij de Dommelrodeschool, het zitje bij de Knoptorenkerk en de duiventil bij de Kinderboerderij in het park Kienehoef.
Wij beschikken over goed uitgeruste werkplaatsen voor zowel hout- en metaalbewerking. Hier kan iedereen ook, onder begeleiding, zijn/ haar activiteiten uitvoeren tegen een geringe vergoeding. Daarnaast hebben onze vrijwilligers een atelier voor kledingreparatie en een werkplaats electro ter beschikking.

De werkplaatsen zijn open van maandag- t/m donderdagochtend van 9:00 – 11:30 uur en op dinsdagmiddag van 13:00 – 16:00 uur.
Indien u gebruik wilt maken van de werkplaatsen (zowel hout als metaal) dient er te allen tijde een gecertificeerde medewerker van d’n einder aanwezig te zijn. Het is daarom gewenst een afspraak te maken. De minimum leeftijd voor gebruik van de werkplaats is 16 jaar. Het tarief bedraagt normaliter €5,- per dagdeel. Voor grotere werkzaamheden (bijvoorbeeld grote partijen te zagen hout) wordt de vergoeding bepaald door de beheerder of de dienstdoende coördinator.

Metaalwerkplaats en houtwerkplaats

U kunt gebruik maken van diverse gereedschappen en machines, en er is deskundige leiding aanwezig. De benodigde materialen kunt u zelf meebrengen of, voor zover voorradig, ter plaatse tegen kostprijs kopen.

Elektra werkplaats

In onze elektra-werkplaats worden alle binnengebrachte apparaten met een stekker, voordat ze de winkel in gaan, gecontroleerd en eventueel gerepareerd.
Onze elektra-werkplaats is niet vrij toegankelijk. Deze wordt alleen door onze vrijwilligers gebruikt.

Het atelier

Deze ruimte wordt door onze vrijwilligers gebruikt om leuke dingen te maken voor “Nieuw voor u”. Waarbij ze gebruikte spullen in een nieuw jasje steken. Komt dat zien in onze winkel!

Ook bent u van harte welkom om in ons atelier te schilderen, te boetseren of op een andere manier uw creatieve hobby uit te oefenen. Het materiaal brengt u zelf mee. Daarna kunt u individueel of met een groepje, ongestoord aan de gang.

Interesse in één van onze werkplaatsen?

Maak dan een afspraak.